انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی- اخبار همایش ها و فراخوان ها
برگزاری نخستین همایش بین‌المللی مدیران گروه‌های عربی جهان

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1398/2/4 | 
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه اصفهان، دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در این آیین، گسترش زبان عربی را زمینه‌ساز گسترش سایر زبان‌ها در دنیا دانست و گفت: دانشگاه اصفهان با قدمت بیش از ۷۰ سال این افتخار را دارد که گروه زبان و ادبیات عربی خود را با قدمت نیم قرن به جهان معرفی کند.
وی ضمن معرفی ظرفیت های دانشگاه اصفهان گفت: در حال حاضر این دانشگاه با ۶۵۰ عضو هیات علمی و ۱۵۰۰ دانشجو به عنوان یکی از دانشگاه های سطح یک کشور در حال فعالیت است.
دکتر طالبی افزود: بیش از ۵۰ درصد از اعضای هیئت علمی دانشگاه اصفهان در مرتبه دانشیاری و استاد تمامی مشغول آموزش و پژوهش هستند. همچنین در این دانشگاه ۱۰۵ رشته دکتری و ۱۸۴ رشته کارشناسی ارشد دایر است. در گروه عربی نیز علاوه بر دوره دکتری، دوره کارشناسی ارشد نیز در گرایش های مختلف مانند ادبیات عرب و آموزش عربی وجود دارد.
وی تصریح کرد: گروه عربی دانشگاه اصفهان سالانه تعداد بسیار زیادی مقالات علمی در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ می رساند. لذا از نظر ما گروه عربی دانشگاه اصفهان یک بستر بسیار خوب برای فعالیت های آموزشی و پژوهشی است که قابلیت همکاری با سایر گروه های عربی ایران و جهان را دارا می باشد.
رئیس دانشگاه اصفهان ضمن تاکید بر سیاست های بین المللی سازی دانشگاه، این نشست را شروعی برای فعالیت های بعدی نشست های دانشگاه تلقی کرد و اذعان داشت: این فعالیت ها می تواند شامل مبادله دانشجویان در سطوح مختلف باشد.
دکترطالبی بر مبادله استاد و دانشجو و عقد تفاهم نامه همکاری بین مدیران گروه های عربی شرکت کننده در همایش تاکید و تصریح کرد: هرساله تعداد زیادی از استادان از هر گروه آموزشی می توانند با توافقی که می شود در دانشگاه های دیگر به پژوهش بپردازند.
رییس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه حضور دانشجویان مقطع دکتری، پل ارتباطی بین استادان، پژوهشگران و گروه های زبان در دانشگاه ها هستند، اظهارداشت: دانشگاه اصفهان از مبادله استاد در قالب های مختلف مانند فرصت های مطالعاتی و تحقیقاتی استقبال می کند.
وی عربی را زبان قرآن خواند و تاکید کرد: فهم این زبان باعث افزایش درک معارف قرآنی می شود و بسیار با ارزش است زیرا گسترش عربی، زمینه ساز توسعه سایر زبان های مادر دنیا می باشد.
دکتر طالبی در پایان حضور مدیران گروه های عربی از سراسر دنیا در دانشگاه اصفهان را ظرفیت ساز فعالیت ها و توسعه آن برای زبان عربی دانست و برای برگزارکنندگان همایش آرزوی موفقیت کرد.
در ادامه دکترقدرت اله نوروزی شهردار اصفهان نیز به منظور انعقاد قرارداد خواهر خواندگی با کشورهای عربی، اعلام آمادگی کرد و اظهار داشت: اندیشمندان اصفهانی در حوزه ادبیات عرب کم نیستند؛ از آن جمله می توان به راغب اصفهانی، ابونعیم اصفهانی و شیخ بهایی اشاره کرد که جزو دانشمندان نام آور اصفهانی بوده و هستند.
وی ادامه داد: بازدید از شهر اصفهان قطعاً مروری بر تاریخ جهان بویژه تاریخ اسلام است، شهر اصفهان از جمله شهرهای میراثی بوده و آثار آن از افتخارات بزرگ بشریت است.
شهردار اصفهان با اشاره به جنبه تاریخی و میراثی شهر اصفهان، تاکید کرد: شهر اصفهان حوزه های مختلف شهری، گردشگری و صنعتی دارد و به شبکه‌های بزرگ جهانی از جمله شبکه شهرهای خلاق جهان و شبکه شهرهای دوستدار کودک پیوسته است.
دکتر نوروزی خاطرنشان کرد: اصفهان از نظر فرهنگی و مذهبی نیز غنی بوده و قبرستان بزرگی با نام تخت فولاد به عنوان دومین قبرستان بزرگ مسلمانان در این شهر قرار دارد، انسان‌های بزرگ و دانشمندان بسیاری در تخت فولاد دفن هستند و این قبرستان توان تبدیل به یک مقصد گردشگری برای همه مسلمانان را دارد.
شهردار اصفهان اظهارکرد: اصفهان با برخی از کشورهای عربی از جمله شهر بعلبک در لبنان و شهر کویت خواهرخوانده است، این خواهر خواندگی موجب توسعه روابط ما باسایر کشورهای عربی می‌شود و این آمادگی وجود دارد تا با همه شهرهای عربی در کشورهای مختلف پیمان خواهر خواندگی منعقد کنیم.
وی در ادامه افزود: این همایش قطعاً دستاوردهای علمی بسیار خوبی در حوزه های آموزشی دارد، اما چنانچه تاکنونNGO بین مدیران گروه عربی تشکیل نشده، می توانند با نگاه به توسعه بین شهرها و جنبه‌های مختلف برای شهروندان و به عنوان یکی از دستاوردهای این همایش سمن گروه های عربی را تشکیل دهند.
دکترمحمد خاقانی دبیرکل همایش بین المللی مدیران گروه های عربی جهان، هدف از این همایش را احیای مرجعیت ایران اسلامی در حوزه زبان وادبیات عرب دانست و گفت: این رویداد علمی پس از هفت دوره برگزاری به صورت ملی برای نخستین بار با گستره جهانی در گروه های زبان و ادبیات عربی برگزارمی شود.
دبیر همایش بیان داشت: تجربه موفق برگزاری همزمان ۱۴ همایش بین المللی در سال ۲۰۰۶ در اصفهان پایتخت فرهنگ اسلامی، همکاری انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی و انجمن نقد ادبی ایران و ظرفیت بالای کشور برای تحقق آرمان بازآفرینی مرجعیت ایران اسلامی در حوزه زبان و ادبیات عربی از جمله عوامل برگزاری این همایش به صورت بین المللی در دانشگاه اصفهان شده است.
برگزاری این همایش نخستین بار با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از پژوهشگران و تحلیل گران زبان جهان در تالار امام دانشکده زبان های خارجی دانشگاه اصفهان تا پنجم اردیبهشت امسال ادامه دارد.
این رویداد فرهنگی با هدف بهینه سازی روش های آموزشی و آسیب شناسی زبان و ادبیات عرب با حضور مهمان خارجی از کشورهای عراق، فرانسه، سوئد، اسپانیا، مصر، ترکیه، الجزایر، نیجریه، چین، عمان و قطر در حال برگزاری است.
نشانی مطلب در وبگاه انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی:
http://arabiciran.ir/find-1.62.566.fa.html
برگشت به اصل مطلب