مجمع تأسيسي اتحاديه انجمن هاي علمي دانشجويي زبان و ادبیات عربی 15 و 16 اسفند ماه 1395 به ميزباني دانشگاه تربیت مدرس و با حضور دکتر فرامرز میرزائی و دکتر خلیل پروینی برگزار شد.
این نشست به طور رسمی روز دوشنبه از ساعت 8 صبح با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و سپس سخنرانی دکتر پروینی و دکتر میرزائی شروع شد
در آغاز جلسه دکتر پروینی ضمن تبیین جایگاه و اهمیت والای زبان عربی در جامعه ایرانی و در سطح بین المللی، بر همکاری و استقبال از فعالیتهای دانشجویی در این حوزه تأکید نموده و ضرورت تأسیس اتحادیه دانشجویی، توسعه فعالیتهای علمی و اهمیت تشکیل انجمنها در راستای پیشرفت علمی کشور را مورد بررسی قرار دادند و نکاتی را جهت بهبود فعالیتهای اتحادیه انجمنهای دانشجویی ایراد کردند.
وی ضمن اشاره به اینکه جایگاه زبان عربی از زبان انگلیسی کمتر نیست، افزود: متأسفانه ما در توجه به این امر کوتاهی کرده و از اهمیت والای زبان عربی غافل مانده ایم.
دکتر پروینی ضمن ابراز مسرت از تأسیس این اتحادیه و حضور در اینگونه نشستها، به بیان برخی فواید اتحادیه انجمنهای دانشجویی پرداختند و کسب مهارت مدیریت و اجرا، مدیریت هزینه های شخصی، فعالیت گروهی، آزادی بیان و اندیشه انتقادی و... را از جمله مهارتهایی دانستند که با فعالیت در اینگونه انجمنها برای دانشجویان حاصل خواهد شد.
پس از ایشان، دکتر فرامرز میرزائی ریاست محترم انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی به سخنرانی پرداختند و ضمن خوش آمدگویی و گرامیداشت مقدم دبیران انجمنهای علمی دانشجویی، ابراز امیدواری کردند که اینگونه اجتماعات باعث تعالی سطح علمی دانشجویان و ارتقای هرچه بیشتر جایگاه زبان و ادبیات عربی گردد.
دکتر میرزائی ضمن پرداختن به پاسخ چرایی زبان عربی در ایران، قوم عرب را یکی از بزرگترین و اصیل ترین اقوام ایرانی خواندند که در جنگ تحمیلی نیز بیشترین سختیها و بزرگترین مصایب را تحمل نموده اند.
وی همچنین با اشاره به برخی کاربردهای زبان عربی و اهمیت دینی – فرهنگی آن، زبان عربی را زبان تجاری و بین المللی برشمردند و خاطر نشان کردند: بیشتر فعالیتهای تجاری و اقتصادی دنیا، به زبان عربی و با کشورهای عربی است. ایشان با اشاره به اینکه دنیای امروز دنیای تکنولوژی و فناوری است، دانشجویان را به آشنایی با تکنولوژی و فناوری روز دنیا ترغیب نمودند و ضمن اشاره به تلاش برای سیاست زدایی در تعاملات علمی، خواستار نفی هرگونه نگاه تحقیرآمیز به زبان قرآن و تمدن اسلامی شدند.
پس از ایشان، دبیران انجمنهای دانشجویی با نظارت سرکار خانم عبداللهی کارشناس محترم اتحادیه های دانشجویی و مسئول نظارت اتحادیه ها در وزارت علوم، پیش نویس اساسنامه اتحادیه انجمنهای دانشجویی زبان و ادبیات عربی را بررسی کرده و ضمن قرائت بخشهایی از آن، به تکمیل برخی مفاد آن پرداختند.
از جمله برخی مصوبات اولین مجمع اتحادیه دانشجویان زبان و ادبیات عربی کشور، موارد زیر است:
- انتشار نشریه سراسری زبان و ادبیات عربی
- برگزاری کنفرانسهای زبان و ادبیات عربی
- مسابقات سراسری زبان و ادبیات عربی
- جشنواره ملی دانشجویان، اساتید و پژوهشگران برتر سال زبان و ادبیات عربی
- نمایشگاه نشریات علمی زبان و ادبیات عربی
- برگزاری کلاسها، کارگاهها و دورههای آموزشی ملی و بین المللی
- برگزاری اردوهای تشکیلاتی
و...
همچنین در این مجمع ضرورت تأسیس اتحادیههای دانشجویی، توسعه فعالیتهای علمی و اهمیت تشکیل انجمنها در راستای پیشرفت علمی کشور بررسی شد.
در ادامه برنامه نیز، انتخابات شورای مرکزی و بازرسین اتحادیه انجام پذیرفت که نتایج آن به شرح زیر است:
1.آقای سید حسین حسینی از دانشگاه تربیت مدرس با 25 رأی (دبیر)
2.آقای قاسم عزیزی مراد از دانشگاه علامه طباطبائی با 13 رأی (نایب دبیر)
3.خانم زهرا صالحی از دانشگاه ایلام با 9 رأی
4.خانم ثریا بخّاخ دارمی از دانشگاه الزهرا با 8 رأی
5.آقای محمد عرفانی از دانشگاه یزد با 7 رأی
اعضای علی البدل:
1.آقای میلاد فتاحی از دانشگاه گیلان با 6 رأی
2.آقای عبدالرئوف ایمانی از دانشگاه سیستان و بلوچستان با 5 رأی
بازرس:
1.آقای علی نوبهار از دانشگاه شیراز با 18 رأی
بازرس علی البدل:
1.خانم الهام حمیدیان از دانشگاه خلیج فارس با 7 رأی





|