انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی- اخبار رشته زبان و ادبیات عربی
گزارش دومین همایش ادبیات تطبیقی دانشگاه رازی کرمانشاه

حذف تصاویر و رنگ‌ها
AWT IMAGEدومین همایش ملی ادبیات تطبیقی دانشگاه رازی با همکاری انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی درتاریخ 13/6/1393  در دانشگاه رازی برگزار گردید.
فراخوان مقالات این همایش در نیمه دوم 1392 و با اهتمام به مبانی نظری ادبیات تطبیقی صورت گرفت که به علت عدم استقبال پژوهشگران از این حوزه، بخش پژوهش­های تطبیقی-عملی نیز بر آن افزوده گردید.
پس از این تغییر رویکرد، تعداد 250 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال گردید. این مسأله بیانگر این واقعیت است که ادبیات تطبیقی در کشور ما نیازمند بازخوانی، آموزش و اهتمام به مبانی نظری است. 
بدون تردید در این همایش، این واقعیت بر همگان روشن گردید که ضعف تطبیقگران در مبانی نظری ادبیات تطبیقی از چالش­ها و آسیب­های جدی این رشته در ایران به شمار می­آید.
در هر صورت پس از بررسی مقالات، تعداد 104 مقاله مورد پذیرش قرار گرفته که در دو جلد به چاپ رسید. فقدان مبانی نظری و روش تحقیق، گرایش به موضوع­های ساده و تکراری و نبود نوآوری و ابتکار، فصل مشترک بیشتر پژوهش­های ارسالی به دبیرخانه همایش بود.
در روز افتتاحیه، پس از خوشامدگویی مسؤولان دانشگاه رازی به میهمانان و گزارش دبیر علمی همایش، دکتر علیرضا انوشیروانی -دانش آموخته ادبیات تطبیقی از دانشگاه هاروارد و عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز- به ارائه سخنرانی پرداخت. انوشیروانی در این سخنرانی ضمن برشمردن سیر تحول نظریه­پردازی در ادبیات تطبیقی، بر این عقیده بود که شتاب و تحول نظریه­پردازی در ادبیات تطبیقی به گونه­ای است که امروزه از ترکیب «ادبیات تطبیقی» نه «ادبیات» باقی مانده است و نه «تطبیقی».
دکتر وحید سبزیان­پور نیز به بازکاوی بخش­هایی از تأثیرگذاری فرهنگ ایرانی بر فرهنگ عربی پرداخت. دکتر فرامرز میرزایی، رئیس انجمن ایرانی ادبیات تطبیقی و استاد گروه عربی دانشگاه بوعلی سینا، سخنرانی خود را با تأکید بر مسأله هدف و فایده پژوهش­های تطبیقی ارائه نمود. در عصر همان روز نیز تعدادی از استادان و دانشجویان در محل دانشکده ادبیات دانشگاه رازی به ارائه مقالات خود پرداختند که از سوی کمیته علمی مورد نقد و ارزیابی قرار گرفت.
برگزاری کارگاه آموزشی «ادبیات تطبیقی و مطالعات میان رشته­ای» بخش جنبی همایش بود که روز بعد همایش باتدریس دکتر علیرضا انوشیروانی و با حضور برخی از استادان و دانشجویان برگزار گردید. 
تنظیم کننده: دکتر تورج زینی­ وند: دبیر علمی همایش
نشانی مطلب در وبگاه انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی:
http://arabiciran.ir/find-1.61.27.fa.html
برگشت به اصل مطلب