انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی- اخبار همایش ها و فراخوان ها
گزارش روز اول برگزاری همایش بین المللی نقش و جایگاه عربی نویسان و عربی سرایان ایرانی در رشد و شکوفایی تمدن اسلامی + تصاویر

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/7/26 | 
 دومین همایش بین المللی نقش و جایگاه عربی نویسان و عربی سرایان ایرانی در رشد و شکوفایی تمدن اسلامی با همکاری انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی در دانشگاه شیراز آغاز به کار نمود. 
در ابتدا سرپرست محترم دانشگاه شیراز دکتر گشتاسبی راد به میهمانان همایش خیرمقدم عرض نمود و به بیان نکاتی در خصوص اهمیت این همایش پرداخت.
در ادامه از مجموعه 5 جلدی مقالات همایش رونمایی گردید.

سپس استاد دکتر محمد علی آذرشب مهمترین مطالبی که توسط سرپرست محترم دانشگاه شیراز بیان فرمودند را به زبان عربی برای اساتیدی که از عمان و اردن و تونس تشریف آورده بودند را بیان فرمودندو تأکید کردند که ظروف و شرایط سیاسی مانع از ارتباط فرهنگی با جهان  عرب شده است . و خاطر نشان ساختند که دیپلماسی علمی یک رابطه عمیق بین فرهنگ و دانش ما ایجاد می کند . و تأکید نمودند عنوان همایش باید برای آینده باشد آیا برای آینده ما می توانیم از گذشته برای آینده می توانیم استفاده کنیم که وحدت تمدنی را ایجاد کنیم؟ ایشان خاطر نشان ساختند جامعه اسلامی در گذشته جامعه ای متمدن بود . در قرن 5 قاضی ساعد اندلسی در طبقات امم فصلی دارد که چرا مسلمانان جلو افتادند ولی غربی ها عقب افتادند . ولی الان در عصر حاضر این عنوان دقیقا عکس است . یعنی مسلمانان عقب افتاده اند ولی غربی ها جلو . حال برای حل این بحران باید دغدغه مند بود . و راه حلی برای عبور از این بحران بجوییم.
راه حل هایی که ایشان برای عبور از این بحران بیان فرمودند :
1: یکی از مهم ترین محورهای فرهنگ سازی در قرآن : عزت است . با حفظ عزت است که یک ملت پیشرفت می کند.
2: یکی دیگر از عوامل فرهنگ ساز : التعارف یعنی تبادل معرفتی است. از عنوان همایش مشخص است که ما چه قدر تبادل معرفتی و فرهنگی بین هم داشته ایم.  چرا فارسی زبانان به عربی شعر می سراییدند : چون زبان  عربی به عنوان زبان فرهنگی می دانستند. ما هم باید به این شخصیت ها نگاه تمدنی داشته باشیم.
3: الاستماع :  استماع در جامعه های اسلامی خیلی کم رنگ است. منیت ها اوج گرفته پس بیشتر به دنبال تحمیل افکار و سخنان خود هستیم . وقرآن تاکید می کند که یکی از بزرگترین طاغوت ها که باید شکسته شود : منیت است.
و در نتیجه گیری سخنان خود فرمودند: ما باید به قرآن، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، شاعران عربی سرا، شعر سعدی وحافظ. نگاه تمدنی داشته باشیم که بر چه محورهایی برای تمدن سازی تاکید داشته اند. و باید در نظر داشت که خمولیت زبان عربی با پیوند به زبان فارسی به وضعیت بهتری دست پیدا میکند. و بزرگان  ادبیات عربی چون طه حسین ، سید قطب . شابی نیز بر ایجاد پیوند با زبان فارسی تاکید کرده اند.
در ادامه استاد عمر مقداد الجمنی از تونس به سخنرانی پرداختند:
ایشان در ابتدا به زبان فارسی با لهجه ای شیرین صحبت فرمودند . وبیان داشتند که در زبان فارسی مبتدی هستند . واز اینکه در این همایش هستند ابراز خوشحالی کردند .
ایشان درمورد طه حسین که ویژگی او که یکی ازمقارنیین هست که کم تر به آن توجه شده است ؛ صحبت فرمودند
در ادامه دکتر محمد بن سالم المعشنی از عمان به ایراد سخنرانی پرداختند و به موارد زیر اشاره نمودند:
 استادان دانشگاه تاثیر بسیار زیاد وقوی بر مجتمع اسلامی دارند وعامل ایجاد تغییرات مثبت هستند.
نقش یک استاد با یک واعظ بسیار فرق میکند. و باید هم سعی بشود عملا این فرق احساس شود. ودر حیطه کاری خود به نحو احسن کار کنند.
در ادامه عوامل ایجاد فرهنگ را در جامعه متذکر شدند:
1آزادی فکر و ووجود تسامح در جامعه و دين
2  گسترش آموزش.
3. فعال کردن ترجمعه
4 تبادل فرهنگی و تمدنی.
و در ادامه سخنراني خود به اين نكته بسيار تأكيد نمودندكه ما نبايد محصور در گذشته باشیم. به گذشته احترام بگذاریم،.چیزهایی که برایمان مفید و ارزشمند هستند را بگیریم و برای آینده کار کنیم . و در پایان خاطر نشان ساختند هر کسی باید بر تخصص خود متمرکز شود .
در ادامه دكتر عبدالرؤف زهدي حسين مصطفی به سخنرانی پرداختند و بر اين نكته تاكيد كردند كه بايد افتخارمان باشد كه در زمينه عربي لغة أهل الجنة فعاليت مي كنيم.
موضوع سخنان ايشان : مهارات اللغة العرببة للناطقين بغيرها كه نكات و راه حل هاي بسيار مفيد در مورد أموزش عربي ارائه فرمودند.
در ادامه جلسات ارائه مقالات شروع گردید که جدول ارائه آن در ادامه آمده است.

 











 
نشانی مطلب در وبگاه انجمن ایرانی زبان و ادبیات عربی:
http://arabiciran.ir/find-1.62.509.fa.html
برگشت به اصل مطلب